Yoga Volwassenen

Beleef en ervaar Yoga Now! Ontspanning door inspanning

Easy Yoga

Easy Yoga is een zachte vorm van yoga. Houdingen worden apart benoemd.
Deze vorm van yoga is toegankelijk voor iedereen.

Easy Flow Yoga

Easy Flow is tussen Easy Yoga en Poweryoga in. Er is een flow in de les, waarbij de adem centraal staat.

Poweryoga

Poweryoga is een dynamische en krachtige vorm van yoga. Poweryoga wordt ook wel 'meditatie' door beweging genoemd. Door de krachtige houdingen en de flow in de les wordt de mind 'tot rust gebracht'.

 

Positieve werking van yoga

Het regelmatig beoefenen van yoga heeft na verloop van tijd een positieve uitwerking op geest en lichaam, op alle fysieke, psychologische en spirituele aspecten van de mens. Het geeft onmiddellijk een gevoel van welbevinden.

Het voelt gewoon beter als het lichaam soepel en vrij beweegt in plaats van gespannen en stijf.

Yoga reikt de middelen aan om van onrust tot rust te komen, van spanning tot ontspanning, van ziekte tot gezondheid. Het brengt tot rust en maakt dat het leven niet langer gestrest en hectisch is, maar vrij en ongehinderd kan stromen.

Yogahoudingen

Tijdens een les beoefenen we yogahoudingen (asana’s). Deze houdingen brengen het lichaam weer in evenwicht. Ze versterken de zwakke gebieden van het lichaam en maken soepel waar het stijf is. Ze zorgen voor een betere conditie en een innerlijke balans.

Vaak zeggen mensen: ‘Daar ben ik niet lenig genoeg voor.’ Het antwoord daarop: ‘Daarom is het juist goed om aan yoga te doen.’ Laat een stijf lichaam geen excuus zijn om niet met yoga te beginnen. Begin gewoon waar u nu bent. Maak u niet druk over hoe ver u wel of niet kunt strekken. Het hoeft niet perfect, het belangrijkste is u bewust te worden van uw hele lichaam.

 

web--38.jpg

web--42.jpg